Skolestart? Disse ting har dit barn brug for

Skolestart er en spændende tid både for barn og forældre. Det er stort, når ens lille guldklump skal starte i skole, og man forstår slet ikke, hvor tiden er blevet af. Men hvad skal de kære små egentlig have med sig, når de har deres første skoledag i folkeskolen? Det er højst sandsynligt mange år siden, du selv stod i samme situation, så derfor kan du her orientere dig og finde ud af, hvad der er godt at anskaffe sig, inden du sender det lille purk afsted på sin første skoledag.

Der er alt det kedelige og alt det sjove

Først og fremmest skal din datter eller søn have sig en skoletaske til at fragte alle de mange ting i. Der findes mange forskellige slags og ikke en bestemt, der er korrekt at købe, men her er det vigtigt, at ergonomien er i top. Det betyder, at tasken skal sidde rigtigt på dit barns ryg, så den ikke tager skade, efterhånden som tasken bliver tungere og tungere. Det er en rigtig stor ting for et barn at få sin første skoletaske, så gør gerne noget særligt ud af det og gør det til en stor oplevelse for ham eller hende.

Et godt og solidt penalhus til at opbevare alle sine skriveredskaber er vigtigt, og det kan ligeledes se ud på mange måder. Har dit barn eksempelvis mange tuscher og lignende, kan det være en god idé med en fold-ud variant, så det er nemmere at finde de forskellige redskaber.

Skolestart er også lig med læring på et helt nyt niveau, og det er noget, som alle børn skal vænne sig til. Du kan hjælpe denne nye indlæringsproces på vej ved at anskaffe dig en flot alfabet plakat til væggen på børneværelset. En alfabet plakat er flot i farverne og inspirerer barnet til at ville lære. En alfabet plakat giver barnet en sund indgang til det at lære noget nyt, fordi det gennem en afslappet og rolig tilgang opnår en behagelig opfattelse af det at lære noget nyt. Du gør derfor klogt i at købe en alfabet plakat, når dit barn nærmer sig skolestart og gerne et godt stykke tid inden.

En flot og rummelig madkasse er også en vigtig og essentiel del af skolelivet. Mad og næring skal der til for, at det lille barn kan suge viden til sig og komme godt igennem dagen, og netop dette kan en god og sjov madkasse hjælpe med. Man kan få nogle med sjove motiver, så lad eventuelt dit barn selv vælge, så han eller hun fremover vil glæde sig til at finde madpakken frem.