
32 stk.
Ingredienser
150 g knækkede rugkerner
3½ dl kogende vand
1 dl kærnemælk
1½ dl koldt vand
15 g gær
1 spsk. rapsolie
1 tsk honning
15 g solsikkekerner
250 g groft rugmel
11/4 tsk. groft salt
75 g hvedemel
5 g sesamfrø
Fremgangsmåde
Kom knækkede rugkerner i en skål og hæld kogende vand over. Lad kernerne trække 1 time. Tilsæt kærnemælk, koldt vand og gær og rør til gæren er opløst. Tilsæt olie, honning, salt, solsikkekerner og halvdelen af rugmelet. Rør det godt sammen. Tilsæt resten af rugmelet under omrøring, så undgåes det klumper i dejen. Stil dejen til hævning et lunt sted i 2 timer, tildækket med et viskestykke.
Drys mel på bordet og hæld dejen ud. Tilsæt halvdelen af hvedemelet og ælt dejen godt. Del dejen i 4 portioner og til dem til pølser og del hver af dem i 8 lige store dele. Brug resten af hvedemelet til at drysse på køkkenbordet når hvert lille rugbrød skal trilles. Lav dem ca. 2 x 5 cm.
Kom minirugbrødene på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve 1 time på bagepladen med et viskestykke over. Pensl brødene med vand og drys sesamfrø på halvdelen af brødene. Bag dem ved 175 grader på midterste rille i ca. 20-25 minutter.