Sådan Forholder du dig Kritisk til Brugtvognsforhandleren

Der er rigtigt mange penge at spare, ved at købe en brugt bil, frem for at købe den fra ny. Der er selvfølgeligt ikke noget der helt slår oplevelsen af, at køre i en splinterny Ford puma, som ingen andre har siddet i: men det er bare ikke alle, der kan forsvare at bruge de penge, det koster at få sådan en oplevelse. Det handler heller ikke altid om, hvorvidt man har råd eller ej: det er også en rar følelse, at have fået meget for pengene, og det gør man altså lettest ved at handle brugt.

Men selvom mange ser værdien i at handle brugt, så kan tanken om at skulle tale med en brugtvognsforhandler godt skræmme dem væk. Det gælder specielt, når personen der ønsker at købe en bil, ikke føler han eller hun har specielt godt forstand på biler. Når man ikke ved særligt meget om, hvordan man vurderer en bils stand, eller hvad forskellige bilmodeller koster, så kan man godt føle en form for angst over, at skulle handle brugt. Her står man jo selv med ansvaret for, at lave en god handel: du kan ikke helt blindt sammenligne priser på kryds og tværs, da der ikke er to brugte biler der er helt ens. Det er altså på sin vis nemmere at købe en ny bil: her ved du, at uanset hvor du køber bilen ? og til hvilken pris ? så kan du forvente at få nøjagtigt det samme.

Men det behøver faktisk slet ikke at være så skræmmende. Det eneste det kræver, at lave en fornuftig beslutning omkring købet af sin brugte bil er, at man er i stand til at forholde sig kritisk til brugtvognshandleren. Det gør du i praksis ved at stille de helt rigtige spørgsmål: og det er disse spørgsmål vi deler med dig her.

Spørgsmål #1: Hvad er stelnummeret?

Modsat nummerpladen, så ændrer en bils stelnummer sig aldrig. Det er rigtigt brugbart når du handler brugt bil, fordi du så kan slå bilen du kigger på op, hos det digitale motorregister. Ved at slå bilen op her, kan du se en masse brugbar information omkring bilens historik ? blandt andet om den har stået og samlet støv i en garage længe, og om den er blevet synet regelmæssigt.

Spørgsmål #2: Hvorfor sælges bilen?

Der er få ting der fortæller dig ligeså meget om en bil, som hvorfor den tidligere ejer har besluttet sig for at sælge den. Hvis du ikke kan få et ærligt svar ud af personen der sælger bilen, så kan det være et rigtigt dårligt tegn, og så er det måske bedre at købe bilen et andet sted. Hvis der derimod er en fornuftig grund til at bilen er sat til salg, som ikke gør bilen mindre værd for dig, så kan du ofte bruge din nye viden til at forhandle en lavere pris.