Sådan forbereder du dig bedst til strandturen

Vi nærmer os de sidste dage af sommeren, men det betyder ikke, at det er for sent at tage til stranden. Det er nemlig imod slutningen af August og de første par uger af September, vi nogle år får ser det bedste strandvejr i Danmark. Hvis du endnu ikke i år har været en tur til stranden, så er det med at holde øje med vejrudsigten, hvilket er det første skridt mod at forberede sig til strandturen. Vejret skal selvfølgelig være godt, men når det er varmen når sit højdepunkt kan det være uudholdeligt at ligge på stranden eller sågar være i vandet, og så øger det desuden risikoen for hudkræft og solskoldning, så hvis du gerne vil undgå de to ting bør du også være tilfreds med de dage, der er nogle skyer eller en lidt lavere temperatur.

Der er mange faktorer, der påvirker hvor god du kan regne med din tur til stranden ender med at blive, men hvis du stresser for meget over det og forsøger at gøre det helt perfekt, så går det ud af din oplevelse, som er hvad du burde prioritere allerhøjest. Når du har nogenlunde styr på vejret er det næste at finde ud af, hvem der skal med. Godt selskab er en essentiel del af strandoplevelsen, men du behøver ikke nødvendigvis tage det med hjemmefra, da der ofte er større mulighed for at socialisere på stranden og derfor god chance for at du kan finde nye venner, som måske endda vil følge dig resten af livet.

En af de mere praktiske ting, der bestemt også er vigtigt, når du tager til stranden, er badetøjet. Uanset om det er badedragter eller badebukser, du har brug for, så er det en meget vigtig del af oplevelsen at de både ser godt nok ud efter din smag og, endnu vigtigere, at det sidder behageligt, så du hverken skal rette det til hele tiden under strandturen og derfor bliver distraheret fra den gode oplevelse, eller får mærker rundt omkring på kroppen fordi tøjet sidder dårligt og derfor slider og skraber.

En ting mange glemmer er mad og drikke. Hvis du ligger på stranden eller hopper rundt og sparker eller slår til bolde, så kommer du til at svede. Når du sveder mister du ikke bare vand, men også en række essentielle mineraler. Hvis du drikker demineraliseret vand risikerer du at blive syg på grund af manglende mineraler, så nogle af de drikke, der generelt anses som usunde, kan hjælpe dig med bedre at forblive hydreret. Du kan klare dig med normalt vand så længe du ikke sveder i flere timer, men hvis du gør, så er det for eksempel kokosvand eller Gatorade, der skal til. De indeholder de mineraler, kroppen har brug for, og sukkeret hjælper med optagelsen.