Orange vin er blevet populær på kort tid

God mad skal nydes med et godt glas vin til. Sådan har vi lært det, og vi nyder det hver eneste dag, mange af os. Når vi er kommet hjem fra en hård dag på jobbet, og maden står på bordet, så forkæler vi os selv med et godt glas vin. Det giver ro i sjælen og får maden til at smage endnu bedre, hvis matchet ellers passer. Vi kender alle til rødvin og hvidvin, som ledsagere til henholdsvis hovedret og forret. Men i de senere år er der kommet en ny farve på paletten.

Og nej, det er ikke rosévin, vi snakker om, men der imod den trendy orange vin, som popper op i mange forskellige sammenhænge i disse år. Det er vine, som udmærker sig ved en meget smuk, gylden glød, der godt kunne minde om orange. Denne type vin er faktisk en hvidvin, der bare er fremstille som man fremstiller rødvin. Gennem denne proces fremkommer farven, som begejstrer et stadig større publikum. Stilen er frisk, og der er noter af blomster, grapefrugt og mandarin. Man sporer også noter af akaciehonning og earl grey i orange vin. Det er helt klart værd at smage.

God til asiatisk mad

Eftersom orange vin dybest set er en hvidvin, der bare er fremstillet som rødvin, så vil den typisk gå godt til de klassiske forretter som fisk og skaldyr. Lette retter går glimrende til denne vin. Men faktisk har den også vist sig at være en fremragende ledsager til krydrede asiatiske retter. Disse retter er jo i bund og grund også lette retter, men med en stærk krydring, som altså passer glimrende sammen med den nye, trendy orange vin.

Jysk vinhandel har vinen

Hos supervin.dk er man stadig på jagt efter nye smagsoplevelser, og naturligvis kan man finde orange vin på hylderne her. Og der er, som altid, gode rabatter at hente, hvis man køber større partier. Her har man også indført smagsgaranti. Det betyder, at hvis du får en flaske vin hjem, som ikke falder i din smag, så kan du returnere den og få pengene tilbage.