Hvorfor puslespil og brætspil er sjovt?

Puslespil og andre lignede brætspil har eksisteret i mange hundrede år. Og i den moderne tidsalder er puslespil især noget, som stort set alle mindre børn elsker. Men det er dog også en terapeutisk hobby for voksne og ældre generationer.

Der er mange gode grunde til, hvorfor puslespil og brætspil er sjovt for både børn, voksne og som familiehygge.

Hvorfor puslespil til samvær?

De fleste små børn elsker at lægge puslespil, hvor teenagere værdsætter andre ting end lige denne leg. Men de små elsker at lægge puslespil og helst sammen med andre, hvilket ofte er forældre.

Puslespil øger din logiske tankegang, koncentration og egenskab til at kunne skelne mellem helheden og de enkelte komponenter. Samtidig er det en social ting at sidde sammen med mor, far, mormor eller søskende og være sammen om puslespil.

Børn lærer helt fra vuggestuen at lægge puslespil. Og fordelen ved puslespil er, at du kan øge sværhedsgraden hele tiden. Her kan det være kvalitetstid at arbejde sammen om de større puslespil på 100-300 brikker for 0-2 skoleklasse barnet. Det kan give rigtig mange afslappende timer sammen, hvor man samtidig får snakket med sit barn og børn.

Puslespil er dog også terapeutisk for voksne. Her i corona tiden er puslespil og andre sysler blevet populære.

Fordele?

Puslespil træner din hjerne, tålmodighed, helt ligesom det fremmer dit logiske sans at få brikkerne til at passe sammen i helheden.

Samtidig er det en sund måde at slappe helt af på. Og børn har godt af at falde ned, helt ligesom de fleste voksne kender til følelsen med at få renset hovedet.

Du får kvalitetstid sammen med dit barn/børn eller andre, hvor der samarbejdes om brikkerne men endnu vigtigere, i får snakket om både stort og småt.

Spil til børn?

Spil er sjov underholdning for børn, hvad end det er strategispil eller kortspil som Risk, Uno, Dungeons and dragons, Kalaha eller de mange forskellige typer af puslespil.

Der er de klassiske puslespil i træ, hvor brikker skal passe med hullerne i pladen. Men fra 3 år og op til 7-8 år, finder du forskellige puslespil med motiver som Frost, Cars, Star Wars, Avengers og mange andre. Her er antallet af brikker, og størrelse på brikkerne vigtige i forhold til aldersgruppen.

Til de 3 ? 6 årige skal du varierer antal brikker, hvor det selvfølgelig er nemmere, når du som forælder hjælper til. 6-8 årige kan med hjælp, nok sagtens lave spil med 100 ? 300 brikker.

De store og billige sæt med 1000 små brikker, er nok for uoverskueligt for de fleste børn under 10 år.