Hvor Mange Penge Skal Man Bruge på Sine Venner

Gode venner vil gerne være gode ved hinanden, og det betyder nogle gange, at man bruger nogle penge på dem. Det er helt normalt, og betyder på ingen måde at man ?køber? sine venner. Det betyder blot, at man ikke som sådan holder regnskab, men får glæde ud af, at kunne gøre noget for den anden. I de fleste venskaber går det dog også sådan lidt uformelt op. Nogle gange er det den ene ven der giver middag, og andre gange er det den anden. Hvis den ene står økonomisk stærkere, så skal den anden ven dog ikke fortvivle: det handler ikke om beløbet som sådan, men i selve ofringen. Hvis du tjener 15.000 kroner om måneden, og din ven tjener 25.000 kr. om måneden, så vil ofringen være nogenlunde den samme, hvis du giver en middag til 750 kr. som hvis din ven gav en middag til 1.250 kr.: nemlig godt 5% af jeres månedsløn.

Selv den udregning er alt for meget matematik for de fleste venskaber. Når man betaler en middag for den anden person, så gør man det nemlig ikke for, at skabe en eller anden form for udestående. Idéen er derimod, at man gerne vil bruge noget tid over en god middag med en god ven, og er villig til at betale for den oplevelse. Det glæder én at kunne snakke sammen over noget godt mad, og det er helhedsoplevelsen man går ind og betaler for. Man bør derfor ikke sidde og føle sig skyldig over, at man ikke kan ?give igen?: det har du allerede gjort. Middagen eller gaven er ikke et lån: der er allerede balance.

Man kan heller ikke sådan lige sætte et beløb på, da det jo afhænger af ens økonomi. En rigmand ville sagtens kunne give en Kia Ceed til sin kone eller kæreste, mens det for os andre kan gøre ondt nok, at købe en fin buket blomster. Men igen er ofringen langt vigtigere, end prismærket er. Hvis du har brugt mange timer henne i blomsterbutikken på at vælge den helt rigtige buket, og må udskyde købet af noget du selv sparer op til en måned mere for at have råd, jamen så har du ofret meget for, at gøre din partner glad. Hvis rigmanden bare har trykket ?bestil? hos en bilforhandler der har Kia biler stående, fordi hans sekretær fortalte ham det var en rigtig god bil, så er der ikke lagt ligeså mange kræfter i. Man kan selvfølgelig værdsætte begge gaver: min pointe er blot, at man ikke bør sammenligne forskellige gaver med hinanden på overfladisk vis, da der er mange faktorer involveret.

Så konklusionen på det hele er, at du skal bruge ligeså mange penge på dine venner som du har lyst til. Ikke en krone mere, og ikke en krone mindre.