Derfor er kreatin så effektivt et kosttilskud

Er du egentlig klar over hvad dine træningskosttilskud indeholder, og hvorfor de virker? Du er nok ikke den eneste som ikke har tænkt nærmere over hvorfor kosttilskud, særligt med kreatin og BCAA faktisk virker. Hvis du er nysgerrig på kosttilskud, hvornår man kan anvende dem og hvad deres funktion er, så læs meget mere her om kreatin, som er et af de mest populære og effektive kosttilskud til træning.

Du har helt sikkert set flere og flere reklamer for kosttilskud, og måske har du også selv overvejet om det er noget for dig. Måske tager du allerede kosttilskud men uden rigtig at være klar over, hvorfor og hvad det egentlig gør. I takt med at interessen for fitness og træning er steget, er det blevet mere og mere normalt at indtage proteinpulver, energishakes, kosttilskud og alt muligt andet som siges at skulle hjælpe dig på vej i træningen.

Der findes mange forskellige produkter derude på markedet, men der er ingen tvivl om at de to kosttilskud som er mest dokumenterede og dermed mest populære er kreatin og BCAA. I modsætning til BCAA som består af aminosyrer og optages i direkte i musklerne og indgår i proteinsyntesen, er kreatin vigtig for dannelsen af ATP under hårdt fysisk arbejde.

Indtagelsen af kreatin vil øge din udholdenhed under træning

Effekterne ved indtagelsen af kreatin som kosttilskud er veldokumenterede og ikke til at tage fejl af. Dog er det svært at sige noget om hvor stor effekten hos hvert enkelte individ er. Som udgangspunkt siger man at hvis man indtager kreatin korrekt og optimerer sin træning, så vil man på en træningsperiode med kreatin og en uden, opleve en forskel på op til 20-30%. I gennemsnit indtager man gennem kosten ca. 1 g kreatin om dagen, primært fra kød og fisk, hvoraf kroppen faktisk er i stand til at optage helt op til 20-25 g om dagen.

Kreatin spiller en stor rolle i kroppens omdannelse af stoffer til ATP, når musklerne er under hårdt arbejde og befinder sig i det anaerobe stadie. ATP er højenergirige molekyler som hele kroppens stofskifte faktisk går ud på at danne. ATP er kort sagt den kemiske betegnelse for energi, og er vigtig når kroppen skal udføre arbejde.