Derfor Bør Alle Hjem Have en Værktøjskasse

Da jeg var barn, var det nærmest en tradition, at ens far hjalp én med at sammensætte en værktøjskasse. Så havde man den, når man selv flyttede hjemmefra, og var altså godt klædt på til at løse en masse forskellige problemer, der kan ske at opstå, i et hjem.

Det ser dog ikke længere ud til a være helt så udbredt, og det mener jeg så absolut er en skam. Jeg er nemlig af den klare overbevisning, at alle hjem bør have en værktøjskasse. Det ville nemlig kunne gøre livet lettere for rigtigt mange mennesker, og samtidig spare dem for en helt masse penge.

Jeg tror at den primære grund til, at mange hjem i dag ikke har en værktøjskasse, er, at det ikke længere er strengt nødvendigt. Da jeg var ung, så var man nogle gange nødt til at kunne klare tingene selv. Der var ikke altid en lokal blikkenslager man kunne ringe til, og selv når der var, så var det penge man havde brug for til andre ting. Man var altså nødt til at ordne tingene selv, og for at kunne gøre det, så var man selvfølgeligt nødt til at have en værktøjskasse.

Men i dag lever de fleste et liv, der ser lidt anderledes ud. Byerne er blevet større, og det betyder, at de fleste mennesker i dag bor forholdsvist tæt på blikkenslagere og andre folk, som kan løse problemer for dem. Vi er samtidig blevet mere specialiserede i vores jobs, og det betyder overordnet set højere lønninger, og mindre interesse i at løse ting udenfor ens felt. Det er altså ikke bare muligt  at betale andre for at løse problemerne: det er også noget, folk har råd til, og umiddelbart hat lyst til.

Men bare fordi det føles som om, at det er lettere, bare at få en professionel til at håndtere problemet, så er det faktisk langt fra tilfældet. Der er mange problemer i et hjem, som kan løses på få minutter, hvis man har det rette værktøj liggende. Hvis du skal have en håndværker ud til at løse det, så tager det altså betydeligt længere tid. Du er nødt til at ringe til håndværkeren, og forsøge at forklare problemet på en måde, som vedkommende kan forstå. Så skal du måske forhandle lidt på prisen, og derefter aftale et tidspunkt. Du er så nødt til at sikre dig, at du kan være hjemme når håndværkeren ankommer. Måske er vedkommende nødt til at udsætte opgaven, og så skal du igennem hele den mølle. Det koster altså både tid og penge at få andre til at gøre arbejdet for én, og det er ikke altid godt givet ud.

Jeg anbefaler derfor, at du sammensætter en god værktøjskasse i dag. Det er meget simpelt: køb en skruemaskine eller skruetrækker der bruger bits. Nu kan du skrue i stort set hvad som helst. Anskaf dig så en lille sav, der kan klare både træ og metal: nu er der næsten ikke det, du ikke kan save i. Sidst, men ikke mindst, så anskaf dig en god hammer. Nu vil du selv være klædt på til at løse 70% af problemerne i hjemmet. Hvis du ikke ved hvordan, så kan du hurtigt findes guides og videoer på internettet.