6 råd til sommerferien

Det er endnu en gang blevet den tid på året, hvor solen viser sig i flere timer, end er godt for vores hud. Når dagene er længst går der over 18 timer fra solen står op til den går ned igen, hvorimod den henne mod den korteste dag om vinteren kun viser sig i omkring seks timer i døgnet. Det er derfor vigtigt at nyde solen, mens den er her, men ikke så meget at vi bliver røde. Vi giver her seks råd til, hvordan sommerferien kan bruges for at få mest muligt ud af den.

Det første råd vi vil give er, at du klæder dig som du føler dig, og det vil sige hawaiiskjorter eller jakkesæt fra tiger of sweden ? hvad der nu end skal til, for at du kan nyde det gode vejr og den gode stemning både indeni og udenpå. Der er dog ikke nogen grund til at give eventuelle negative følelser nogen opmærksomhed, så lad dem flyde væk og se på de andre, der gør livet til en leg.

Dernæst er det vigtigt, at du forbereder dig på det værste, når du tager på ferie, ikke mindst fordi det kan føles som om intet kan gå galt, når himlen har været skyfri hele den sidste uge. Det vil sige at du bør pakke alt fra regntøj til vinterjakker, alt efter hvor ferien går hen og hvilke aktiviteter, der er på programmet den her gang.

Som nummer tre på listen over råd til sommerferien har vi, at du altid bør spørge børnene om, hvad de synes, sommerferien skal bruges på. Det er mindre vigtigt om du rent faktisk lytter til dem, så længe de føler, at du har taget højde for deres ønsker og truffet det bedste valg baseret på al den information du har til rådighed.

Den fjerde ting du bør have i tankerne er børnenes aldre, da en fejl mange forældre begår er at tage børnene med til steder, de enten er for gamle til at nyde eller ikke gamle nok. Det kan være Djurs Sommerland, når er ved at være oppe i teenageårene, eller et teaterstykke til voksne, når de knap nok er begyndt i skole.

Nummer fem på listen er et råd, mange ville ønske de havde hørt for mange år siden, men som de stadig kan drage nytte af nu. Det er nemlig at bruge ferien hjemme, hvis man ikke føler for at tage ud i verden. Det er nemlig både spild af penge og feriedage at tage på ferie, hvis man har mere lyst til at blive derhjemme og slappe af.

Til sidst vil vi give jer det vigtigste råd, og det er at nyde ferien uanset hvilke forhindringer eller problemer, der måtte opstå ? og det gælder såmænd også resten af tiden, både før og efter ferien, hvor livet ikke altid går som man kunne ønske.