3 måder at skyde genvej til en øget digitalisering

Vil du gerne øge digitaliseringen i din virksomhed? Dette spørgsmål stiller mange virksomheder dem selv, mens vi bevæger os ind i 2017. For mange virksomheder kan det være et vigtigt strategisk indsatsområde, hvis man ønsker vækst, da det er med til at øge konkurrenceevnen og produktiviteten. Dog kan det for mange virke en smule uoverskueligt ? og her er en god måde at gribe det an på, at man tænker stort men starter i det små. Det vigtigste er nemlig, at man kommer i gang, så kommer resten af sig selv. Der findes flere eksempler på mindre IT-projekter, som sagtens kan være med til at gøre virksomheden bedre på det digitale område. Nogle af disse vil du kunne læse om i denne artikel.

 

Mange vil nok sige, at de fungerer som en slags genveje frem for at skulle igangsætte et stort og langvarigt IT-projekt, og det er lige netop det, de skal ses som. Et eksempel på et mindre IT-projekt er, at man som virksomhed ser på IT-driften, og om der er noget af denne, som med fordel kan outsources. Hvis virksomheden vælger at outsource hele eller dele af deres IT-drift, kan de på den måde komme helt på forkant med den teknologiske udvikling, fordi det giver et løft på flere områder. Ved at outsource IT-driften lægger man den i erfarne hænder, som kan være med til at spare omkostninger, øge fokus på sikkerheden eller booste ens performance. For mange virksomheder vil denne IT-løsning være god, da den både giver fleksibilitet, tryghed og et overblik over ens set-up samt omkostninger.

 

Et andet eksempel på et mindre IT-projekt er mobility ? også kaldet mobile løsninger. Det er IT-løsninger, som gør det muligt for medarbejderne i virksomheden ar registrere data og dermed arbejde med udvalgt IT-funktionalitet der, hvor de befinder sig. Et eksempel på en medarbejder, hvor denne løsning kunne være brugbar, er en maler, som arbejder med at færdiggøre et hus. Her har personen mulighed for at registrere materialeforbrug og arbejdstimer på en mobil enhed, f.eks. en iPad, når opgaven er udført. Dette gør det nemt for medarbejderen, det giver færre fejl, og på samme tid giver det en hurtig opsamling af data til virksomhedens ERP-system. På samme tid gør denne løsning det også muligt at effektivisere det administrative område, og ligeledes giver det økonomiske gevinster i form af en bedre likviditet samt en større tilfredshed hos virksomhedens kunder.

 

Et sidste eksempel på et mindre IT-projekt er webbaserede løsninger, som kan integreres i standard ERP-systemer. Webbaserede applikationer og programmer er måder at kommunikere via en webbrowser, og de er nemme at integrere i standardsystemer, så virksomheder ikke behøver at investere i nye for at kunne få denne IT-løsning til at fungere. Et eksempel på et webbaseret program eller applikation er et lønsystem. Her kan man integrere alle versioner af MS Dynamics NAV eller AX. Hvis man så på et tidspunkt ønsker at opgradere ens standardsystem til et nyere, eller hvis man ønsker at investere i et helt nyt standardbaseret, kan dette ofte lade sig gøre.